Димитров победи аржентинеца Диего Шварцман с 4-6, 6-4, 6-3 в среща от 1//4-финалите на надпреварата.

Гришо имаше да си връща на Шварцман след драматичната загуба на финала на турнира в Истанбул през май, но днешният двубой не започна добре за него. 70-ят в света аржентинец постигна ранен пробив в първия сет, който му бе достатъчен, за да поведе в резултата.

Шварцман проби и рано във втората част, като бе на два гейма от крайния успех, но Гришо показа характер и взе 4 поредни гейма, за да стигне до 6-4 и да вкара мача в решаващ сет. В него българинът бе по-свежият и по-сигурен тенисист, като рано дръпна с пробив и в последствие затвори мача след близо 2 часа игра.

По този начин 25-годишният българин продължи силното си представяне през лятото, след като започна сътрудничество с Дани Валверду. Под ръководство на венецуелеца Димитров стигна 1/4 финалите в Торонто, 1/2 финалите в Синсинати и четвърти кръг на Откритото първенство на Щатите.

За място на финала в Чънду, Димитров ще спори с номер 5 в схемата Алберт Рамос-Виньолас, който изненадващо отстрани от турнира поставения под №1 Доминик Тийм от Австрия.