Федерер беше специален гост при откриването на тенис академията на Рафаел Надал в Майорка. Маестрото пожела на Матадора да бъде здрав, защото вече "знам какво е".

Преминавам през първата си голяма контузия. Трябва да призная, че ми е доста лесно – прекарвам много време у дома със семейството и съм спокоен, докато тренирам. Все още обаче не знам кога ще почна да играя сериозно. Рафа, ти си вдъхновение заради начина, по който се върна след всички тези травми. Направи го да изглежда направо лесно, когато си връщаше позициите в топ 10, топ 5 и накрая отново стана номер 1. Надявам се да изживея нещо подобно, когато се върна в тура през януари“, заяви бившият световен лидер в ранглистата, цитиран от bTV.

34-годишният Роджър Федерер ще пропусне остатъка от сезона, след като през юли заяви, че се нуждае от по-продължителна терапия заради операцията на коляното, която претърпя през февруари. Дори и докато се възстановява обаче швейцарецът не си позволява да се отдели от голямата си страст – тениса.

„Исках да видя кортовете, хотелът, музея и най-накрая Рафа ме помоли да дойда тук през октомври. Веднага се съгласих, понеже имам доста свободно време напоследък”, каза още Федерер на откриването на академията.

"Желая на Рафа само най-доброто. Сигурен съм, че тези хора ще научат много от велик тенисист като теб. Определено ще пратя децата си тук, ако те изявят желание да играят тенис", джентълменски добави носителят на 17 титли от Големия шлем.