Старши треньорът на домакините Георги Дерменджиев беше извършил половин дузина промени в стартовия състав в сравнение с мача от Шампионската лига срещу "Арсенал" в сряда, загубен тежко с 0:6 в Лондон, предаде БТА.

Гостите стояха доста добре на терена и дори първи достигнаха до чиста голова възможност. В 14-ата минута Лукас Саша изчисти лошо една топка и изведе в чиста позиция Матиа Курьор, който от ъгъла на малкото наказателно поле стреля над гредата.

"Лудогорец" все пак показа класа и в 25-ата минута откри. Марселиньо центира от дясно към далечната греда и Клаудиу Кешерю с хубав удар от въздуха по диагонала преодоля Николай Банков. Три минути по-късно Цветан Генков вкара топката в мрежата на Милан Борян, след като засече центриране от фаул от ляво, но попадението беше правилно отменено заради засада.

В началото на второто полувреме "Лудогорец" бързо стигна до втори гол, което до голяма степен реши мача. В 51-ата минута Кешерю пусна в дясно към непокрития Марселиньо, който навлезе на скорост в наказателното поле и стреля прецизно по тревата в близкия ъгъл.

"Лудогорец" продължи да доминира и в 78-ата минута Кешерю се пребори с централните защитници на гостите след пас от ляво на Върджил Мисиджан и отблизо направи 3:0 с втория си гол в мача.

Две минути по-късно пък Стефан Цонков от "железничарите" получи директен червен картон за нарушение пред наказателното поле срещу откъсващия се Джоди Лукоки.

В самия край резервата Жуниор Кишада оформи крайния резултат с удар от наказателното поле след пас от дясно на Сисиньо.

Вижте класирането и програмата в Първа лига