Новината бе обявена npeд "Theeyeofmedia.com" от шефа на международ­ната федерация Линдзи Тъкър. Към момента все още няма потвърждение от нито една от двете страни, но според предсе­дателя на IBF брита­нецът така или иначе трябва да се изправи сре­щу Кобрата.

Причината - българинът се изкачи като претендент №1 в ранглистата, тъй като предишният такъв Джоузеф Паркьр ще боксира за титлата на WBO с Анди Руис.

Според правилата на IBF шампионът има три опции за защита на пояса си. Първата е да срещне официалния претендент (Пулев). Втората, която е с приоритет, е да направи обединяващ мач за титли, какъвто бе вари­антът с Владимир Кличко. След като от WBA не зачитат Джошуа за пра­вилния съперник на украи­неца, то тя отпада. Тре­тата е доброволна защи­та с някои друг от Топ 15 на света. Ако брита­нецът се спре на нея, вед­нага след двубоя ще започ­нат да текат 120 дни, в които все пак ще трябва да боксира и с основния претендент, който от­ново е Кобрата.

"Джошуа твърди, че ня­ма претенции с кого ще се срещне. В такъв случай най-логичното е да има мач с Пулев. Вярвам, че именно той ще е следва­щият му съперник. Не мо­же да спрем Тони да избе­ре друг, но след като няма да има бой с Кличко, то Кубрат е на дневен ред за него", отчете Тъкър, цитирана от novsport.