Това заяви бившият наставник на "Манчестър Юнайтед" легендата сър Алекс Фъргюсън.

"Ливърпул" спечели 9 от последните 12 мача във всички турнири и в момента е на 3-о място в класирането на Премиършип, като има равни точки с "Манчестър Сити" и "Арсенал", отстъпвайки им само по голова разлика.

"Той свърши наистина много добра работа и върна ентусиазма в "Ливърпул". Отново може да се каже, че те се върнаха при големите клубове. За две десетилетия "Ливърпул" смени много мениджъри без да изгради нещо, което е близо до тяхната идентичност", коментира Фъргюсън, който спечели 13 титли с "Юнайтед".

"Можем да ги броим наистина тази година за истински претенденти. Можете и да видите неговата всеотдайност край страничната линия. Сигурен съм, че и тренировките му са същите. Силна личност е, което е много важно за атмосферата в един голям клуб. Единственото ми притеснение за него е, че "Юнайтед" няма да му позволи той да е преди нашия отбор", завърши с усмивка Фъргюсън, цитиран от БТА.

Иначе "червените дяволи" са 7-и в момента с 14 точки, на 6 от трите отбора на върха. На пръв поглед Жозе Моуриньо има шанса да тръгне отново напред, тъй като утре приема "Бърнли".

Малко по-късно утре "Ливърпул" гостува на "Кристъл Палас" в друга среща от кръга.

Вижте класирането и програмата в Премиършип