33-годишният бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 победи с нокаут в третия рунд хърватина Томислав Рудан на гала-вечер в софийската зала "Арена Армеец".

Пулев доминираше от началото на двубоя и свали на два пъти съперника си нокдаун във втория рунд, а в 56-ата секунда на третата част реферът прекрати мача, след като българинът отново прати съперника на пода.

"Целта беше да не получавам удари. Да спечеля мача с класа, защото беше ясно, че съм по-добрият боксьор. Въпросът беше как ще го спечеля и ако дойде нокаута, дойде. Благодарен съм за огромната подкрепа. Няма как това да не повлияе на един спортист, когато играе пред домашна публика и вижда такова уважение и респект", заяви Тервел Пулев, цитиран от БТА.

"Реално аз и преди това казах, че няма спор за разликата в класите. Независимо, че той има 25 мача на професионалния ринг, а за мен това беше дебют. Просто класата си е класа. Колкото и да съм скромен, аз бях фаворит. Имаше предстартова треска. Тръпката се усещаше. Особено вкъщи пред над 10 хиляди души. Това е нож с две остриета, но аз бях подготвен. Бяхме готови за маратон, ако дойде спринтът - добре дошло", допълни Пулев.

"Да не избързваме. Много е рано. Нека мине половин година, една година. Това беше една стъпка, която беше задължително да направим, за да видим къде се намираме", каза още той.