Йорданов се разписа още в началото на мача, а в добавеното време влезлият на неговото място Милчо Ангелов вкара второ попадение за втората поредна победа на "червените" под ръководството на временния старши треньор Стамен Белчев.

Победата върна ЦСКА на третото място в класирането на 6 точки зад втория "Левски".

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия преди дни, в която загина и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо.

"Червените" поведоха още в 12-а минута с гол на Преслав Йорданов. Нападателят вкара с добавка отблизо, след като вратарят изби удар с глава на Рафаел Перес след центриране от корнер на Кирил Десподов. Малко по-късно треньорът на домакините Стамен Белчев направи принудителна смяна, като на мястото на контузилия се Арсенио Нунеш в игра влезе Кристиан Малинов.

ЦСКА владееше инициативата, но не създаде чисти голови ситуации до почивката.

През втората част картината на терена не се промени - ЦСКА диктуваше темпото, но рядко стигаше в опасна близост до вратата на "Пирин". Удари на Станислав Манолев, Густаво Кулма и Кирил Десподов опитаха удари от разстояние, но не намериха целта.

Най-добрата възможност се откри пред Преслав Йорданов, който в 71-а минута получи пас от Диого Виана, но стреля встрани.

В добавеното време влезлият като резерва Милчо Ангелов се разписа на празна врата след пас отдясно на Станислав Манолев за крайното 2:0.

Вижте класирането и програмата в Първа лига