Това разкри днес на среща с медиите турнирният директор Пол Макнами. Гофен има две титли от АТР турнири.

През 2016 г. той достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и игра в една среща на финалите на "ATP World Tour" в Лондон. През сезона той също така достигна до финал в Токио и игра два последователни полуфинала в турнири от сериите "Мастърс 1000" - в Индиан Уелс и Маями.

"Чакам с нетърпение да играя в София", споделя Давид Гофен.

"2016 беше най-успешната година в кариерата ми и бих искал да започна новия сезон на същото ниво. Нямам търпение също и да разгледам София", допълва белгиецът.

Гофен се присъединява към звездния ансамбъл на "Garanti Koza Sofia Open 2017" и ще играе заедно с Доминик Тийм, Григор Димитров, шампиона от 2016 г. Роберто Баутиста Агут и Виктор Троицки през февруари в "Арена Армеец".

Все още има шанс към списъка с участниците да се включат интересни имена, като заяви за участие се приемат до 26 декември.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в "Арена Армеец". "Горещият билет" за най-голямото спортно събитие в София са в продажба в мрежата на Eventim. Цените им започват от 10 лв.

Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети.

Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.