Българинът в момент е в серия от 9 победи - най-доброто постижение в кариерата му, а в сряда (25 януари) ще играе на четвъртфинал на първия турнир от Големия шлем за 2017 г. - Откритото първенство на Австралия.

Увереността ми е на доста високо ниво в момента. Радвам се, че стартирах по този начин, не ми се е случвало преди. Доволен съм от играта си, наслаждавам се на всеки мач и всичко, което ме заобикаля. Смятам, че това е най-важното за момента. Фокусирал съм се върху бъдещето си", каза Димитров в специално интервю за официалния канал на ATP.

Той заяви, че има доверие на новия си треньор - Дани Валверду, и е уверен, че съвместната им работа ще го изстреля на върха в мъжкия тенис.

„Нещата не са се променили много от преди година. Да, променихме начина на тренировки, Дани Валверду е до мен и това също е голям успех. Той има страхотен опит като треньор – напътстваше Анди (Мъри) за кратко и със сигурност знае какво е нужно, за да стигна до върха. Мисля, че за момента нещата вървят добре. Фокусирали сме се над точните неща. Стъпка по стъпка ставам по-добър с всеки мач", сподели Григор.

Димитров започна годината с титла от Бризбейн, а в Мелбърн също показва отлична игра. Той обаче е здраво стъпил на земята, въпреки успехите.

Спечелих титлата в Бризбейн преди седмица. Беше страхотно отново да съм на върха. Сега играя втора седмица в Мелбърн и смятам, че мога да се справя и по-добре. Чувствам се спокоен, все пак съм тук, за да си свърша работата”, завърши най-добрият български тенисист.