Поставеният под номер 5 Димитров се наложи над "щастливия губещ" от квалификациите Денис Истомин (Узбекистан) с 7:6 (9:7), 6:1, информира БТА.

Първият сет бе изключително драматичен и мина през обрати. Още в първия гейм Григор Димитров проби подаването Денис Истомин. Гришо дръпна с 40:0 и след като узбека върна една точка се стигна до пробив. Българският тенесист играеше убедително, но при 4:3 в негова полза се стигна до връщане на пробива. Денис Истомин доста се постара, за да направи 4:4. така се стигна до тайбрек, в който Димитров показа по-здрави нерви и спечели с 9:7.

Във вторият сет Гришо отказа своя противник във втория гейм, като проби на 15. До края Димитров реализира още един пробив и затвори втория сет с убедителното 6:1.

Така 25-годишният хасковлия, 12-и в световната ранглиста, записа 16-а победа в 17 мача през сезона. Той вече спечели две титли през кампанията в Бризбейн и в София и игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

С успеха над Истомин българинът спечели 46620 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу поставения под номер 3 Давид Гофен (Белгия).

Българинът има шест победи в шест мача срещу 11-ия в света белгиец, като три от срещите са на ниво АТП, а за последно двамата играха на финала на турнира в София в неделя и Димитров триумфира със 7:5, 6:4.