Джими Бътлър донесе успеха с два точни изстрела от наказателната линия 0.9 секунди преди края, след като беше фаулиран от Маркъс Смарт при опита си за стрелба в последната атака на домакините.

Бътлър се отличи с 29 точки и 7 асистенции, резервата Боби Портис допринесе с 19 точки и 8 борби, а общо шестима играчи завършиха с двуцифрен актив при успеха. Айзия Томас беше лидер за гостите с 29 точки и 7 асистенции.

"Чикаго" имаше аванс от 45:35 малко преди средата на втората четвърт, но след почивката "Бостън" стигна до обрат и след серия 16:6 точки поведе със 75:68 четири минути преди края на третата част. Двубоят продължи равностойно в последната четвърт, но в края домакините все пак наложиха волята си.

В друга среща от деня "Вашингтон" се наложи над домакина "Индиана" със 111:98, записвайки девета победа в последните си девет мача. Ото Портър се отличи с 25 точки и 8 борби за столичани, Макрийф Морис завърши с 21 точки и 7 борби, лидерът на тима Джон Уол допринесе с 20 точки и 12 асистенции. Майълс Търнър и Пол Джордж вкараха по 17 точки за "Индиана".