В същото време стана ясно, че Бъс е уволнила генералния мениджър Мич Къпчак, а също така е освободила от ролята на вицепрезидент на баскетболните операции брат си Джим Бъс.

"Предприех тези действия в името на голямата цел - всички свързани с "Лейкър"с да работят в една посока, установена от Ървин и мен. Ние сме решени отново да се борим за титлата в НБА", заяви Джени Бъс, която пое контрола над тима преди 2 години, когато от този свят си отиде баща и Джери Бъс.

Къпчак работеше в тима на "Лейкърс" в последните 30 години, докато Джим Бъс бе част от отбора от 1998 година.

57-годишният Джонсън, който бе избран с първия пик в драфта през 1979 година именно от "Лейкърс" игра за "езерняците" до 1991 година, когато обяви оттеглянето си, след като бе диагностициран с ХИВ.

"От 1979 година аз съм част от организацията на "Лейкърс" и се вълнувам за случващото се с нея. Обещавам да направя всичко по силите си, за да изградя шампионска култура както на терена, така и извън него", заяви Джонсън.

Отборът на "ЛA Лейкърс" не е достигал до плейофите от 2013 година, а в момента се намира в една от най-лошите серии в историята си, като към момента е с баланс от 19 победи и 39 загуби.