Играчите на Тони Пюлис изиграха много силен мач и благодарение най-вече на защитника Крейг Доусън, реализирал два гола, стигнаха до успеха, с който вече имат 43 точки и заемат осмото място в подреждането.

За "Арсенал" това е четвърта загуба в последните пет мача в първенството, а тимът може да се озове на шесто място, ако утре "Манчестър Юнайтед" победи "Мидълзбро".

Доусън откри резултата в срещата в 12-ата минута, когато се извиси над всички след центриране на Насер Шадли от корнер. Гостите обаче се върнаха сравнително бързо в мача, след като само 3 минути по-късно Алексис Санчес получи пас от дълбочина от Гранит Джака, залъга няколко бранители на "дроздовете" и с удар с десния крак матира Бен Фостър.

В 54-тата минута Тони Пюлис реши да освежи атаката си, пускайки в игра нападателя Хал Робсън-Кану. Уелсецът се нуждаеше само от 60 секунди, за да запише името си сред голмайсторите, пускайки топката покрай плонжа на падналия на земята Давид Оспина.

Крайният резултат бе оформен в 75-ата минута, когато Джеймс МакКлейн и Крейг Доусън повториха упражнението от първия гол, когато бранителят скочи най-високо при центриране от корнер и с глава вкара за 3:1.

До края на мача "Арсенал" опита да промени нещо, но нямаше нужното време, нито нужното качество, за да се справи със солидната отбрана на домакините.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига