Поставеният под номер 4 Федерер победи трудно със 7:6 (5), 7:6 (4) срещу 14-ия в схемата Роберто Баутиста Агут.

Швейцарецът има 16 победи и само едно поражение през сезона, като това е изравнен личен рекорд за най-силно представяне през първите три месеца от годината.

Бившият номер 1 в световната ранглиста и 18-кратен шампиони в турнирите от "Големия шлем" постигна обрат, след като допусна пробив и изоставане от 4:5 в първия сет. Испанският тенисист сервираше, за да поведе в резултата, но Федерер спечели подаването му и след това се поздрави с успех в тайбрека.

В самото начало на втория сет Федерер и Баутиста Агут размениха по един пробив, а опитният швейцарец се добра до крайния успех след изиграването на нов тайбрек.

На четвъртфиналите двукратният шампион в Маями Роджър федерер ще се изправи срещу номер 10 Томаш Бердих (Чехия), който победи с 6:3, 7:5 срещу французина Адриан Манарино.

Номер 5 в схемата Рафаел Надал надигра с 6:4, 7:6 (4) Никола Маю. Испанецът, който е трикратен финалист във Флорида, игра търпеливо срещу французина и постигна пробив за 5:4 в първата част, след което сервира, за да поведе в резултата.

В следващия кръг 14-кратният шампион в турнирите от "Големия шлем" Надал ще играе срещу номер 13 Джак Сок (САЩ), който победи с 6:2, 6:1 срещу Джаред Доналдсън (САЩ).

Поставеният под номер 1 в основната схема Стан Вавринка изненадващо отпадна в четвъртия кръг. Швейцарецът допусна поражение с 6:4, 2:6, 1:6 срещу номер 16 Александър Зверев. Тийнейджърът победи празнуващия 32-ри рожден ден Вавринка, като не показа никакво колебание само ден след трисетовата победа срещу представителя на домакините Джон Иснър.

В третия сет германецът Зверев спечели 26 от общо 36 разигравания със Стан Вавринка, допуснал обрат в двубоя след множество непредизвикани грешки.

На четвъртфиналите на турнира в Маями номер 20 в световната ранглиста Александър Зверев ще играе срещу 12-ия поставен Ник Кириос. Австралиецът победи със 7:6 (5), 6:3 срещу осмия в схемата белгиец Давид Гофен.