"Уориърс" отбелязаха цели 37 точки през първата четвъртина и не изоставаха в нито един момент от мача, с който записаха 60-та си победа за сезона.

"Голдън Стейт" поведе с осем точки след две свободни хвърляния на Къри само три минути преди края, а Джеймс Хардън пропусна стрелбите си в две последователни атаки на "Хюстън".

Всичко беше решено от миналогодишния най-полезен играч Къри, който отбеляза тройка 1:46 минути преди сирената и изпрати феновете към изходите.

Джон Уол отбеляза 34 точки за победата на "Вашингтон" със 118:108 срещу "Лос Анджелис Лейкърс", с което "Уизърдс" спечелиха титлата в Югоизточната дивизия за първи път от 38 години насам.

Това беше най-дългата активна серия в НБА за клуб без първо място в собствената си дивизия. Когато за последно този франчайз беше първи, през 1979-а година, той носеше името "Булетс" и играеше в Мериленд. В крайна сметка отборът загуби финалната серия в НБА срещу "Сиатъл Суперсоникс".

"Маями" поведе с мач пред Чикаго в битката за последната плейофна квота на изток, след като победи с 97:96 Детройт. Хасан Уайтсайд, който получи 13 шева в ръката миналата седмица, беше герой за Хийт, след като спря изстрел на Горан Драгич със сирената и завърши мача със 17 точки.