Тази победа му донесе преднина от 7 точки в генералното класиране. Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" остана на 2-а позиция, а съотборникът на Хамилтън - финландецът Валтери Ботас.

Победата днес за Фетел е втора през сезона, след като четирикратният световен шампион беше първи в Австралия.

Хамилтън, който победи в Китай миналия уикенд, пресече финалната линия на 6,6 секунди след Фетел. В генералното класиране германецът събира 68 точки срещу 61 за Хамилтън.

В доста интригуващото състезание Фетел взе лидерската позиция от третата редица при старта малко след като колата за сигурност напусна трасето и не даде шанс на противниците си. Наказанието от 5 секунди, наложено на Хамилтън (в 41-ата обиколка), допълнително помогна за каузата му.

Валтери Ботас, който стартира от поул-позишън, на два пъти получи указания от "Мерцедес" да пропусне пред себе си Хамилтън, но британецът така и не успя да създаде притеснение за Фетел след късния си втори пит-стоп. За четирикратният шампион от "Ферари" това е 44-а победа в кариерата, а също толкова има и Хамилтън, като се очертава вълнуващ сезон между двамата. За Ботас това е 11-о стъпване на подиума, а 4-ото място за друг финландец - Кими Райконен.

Изоставането на Ботас е +20.397 секунди, докато това на Райкьонен (вторият пилот на "Ферари") е +22.475. Топ 6 се допълват от австралиеца Даниел Рикардо от "Ред Бул" и Фелипе Маса (Бразилия) от "Уилямс" - "Мерцедес".