Грандиозното шоу е планирано за 14 юни на Националния стадион от 20.00 часа.  

"Засега сме говорили с много играчи – потвърждавам за Толдо, Леман и Мичел Салгадо, Роберто Карлос, Деко, Максуел, Пирес, но очаквайте още много имена. По принцип играчите винаги казват "да" когато става дума за такива събития, но те все пак имат лични ангажименти и затова чакаме края на сезона, за да получим потвърждение от някои футболисти. Димитър трябва да внимава, защото ще имаме силни имена в нашия състав", заяви Фиго пред медиите.  

Запитан за това дали актуалната голяма звезда на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо ще вземе участие, Фиго обясни: "Това е изненада. Той ще бъде поканен но всичко зависи от графика му. Не мога да кажа нищо със сигурност, защото не зависи от моето желание. Разбира се, ще се опитаме да го поканим, но знаете един футболист след дълъг сезон, може да има нужда от почивка. Но ние ще направим всичко по силите си".  

Колкото до това дали Канаваро, Зинедин Зидан, Роналдо и Оуен са получили са покани, Фиго обясни:

"Поканих много играчи, но както казах зависи от графика им. Ще обявим още имена. Но почти до последния ден няма да знае. Канаваро е треньор в Китай, Зидан е начело на "Реал" – до последно ще чакаме потвърждение. Не се притеснявайте – ще дойдат големи имена, които може би не сте виждали толкова отблизо. Най-важна обаче е и каузата".

Носителят на "Златната топка" за 2000 година е категоричен, че с удоволствие се включва в такива събития, които имат за цел да помагат на нуждаещите се.

"За мен е удоволствие да съм тук. Благодаря на Димитър за поканата. Мисля, че такива събития са много специални. Независимо от факта, че много от играчите, които ще участват, вече не са активни състезатели, важна е каузата", каза Фиго, цитиран от Гонг.

"Мисля, че хората, които са тук и които ще бъдат на стадиона ще допринесат за каузата. Мисля, че това ще е страхотна възможност за всички любители на футбола да имат един страхотен ден на 14 юли. И независимо от факта, че много от играчите вече не играят футбол. Хората ще се насладят да видят някои от най-големите от миналото."

"За моята фондация такива събития са много важни. Средствата, които се събират отиват за различни проекти. Ние сме фондация, която се опитва чрез спорта да създава различни възможности за младите. Имаме различни проекти в различни сфери – като интеграция, здравеопазване и други. Преди няколко месеца с фондацията построихме специална къща, така наречената къща на Луиш Фиго – в нея хората ще могат да получават различни лечения. Да, на такива събития е приятно да видиш стари колеги. Но най-важното е, че можем да даваме надежда и да помагаме на други", обясни подробно Фиго.

44-годишният португалски национал се пошегува и с българската легенда Христо Стоичков, който също ще вземе участие в организираното събитие от фондацията на Бербатов.

"Всеки ще допринесе събитието да е успешно. Аз уважавам Христо Стоичков, дори предвид факта, че той понякога говори много. Това обаче е част от неговата личност. Нашите лични отношения са чудесни и ние нямаме проблем помежду си."