Германците започнаха добре двубоя в търсене на бързо попадение, Реал отвърна с удар на Роналдо в 7-ата минута. Две минути по-късно Робен имаше възможност да открие резултата, но не сполучи. В 11-ата минута Серхио Рамос отчая Левандовски и спаси "Реал" от попадение с отлична изява. "Реал" отвърна с удар на Бензема, но той не намери целта.

В 28-ата минута Рамос беше на голова позиция, но Боатенг беше на точното място и спаси отбора си. В последните минути на първата част "Реал" натисна съперника си, но Роналдо и компания не съумяха да матират Нойер.

Така след първите 45 минути двата тиме се оттеглиха на почивка при нулево равенство. В 50-ата минута Иско беше на косъм от откриване на резултата, но топката мина встрани от вратата.

"Байерн" отвърна с удар на Робен, който беше изчистен от голлинията от Марсело. В 52-ата минута Робен беше фаулиран в наказателното поле от Каземиро и от дузпата Левандовски откри резултата. Малко след това Видал пропусна да удвои преднината на германския тим. Минути по-късно и Рибери стреля с ножичен удар, който беше спасен от Навас.

"Реал" трудно намираше играта си през това второ полувреме, а "Байерн" налиташе като разярен звяр към вратата на "белия балет". В 73-ата минута Карвахал пропиля изгодна атака на домакините, след като вместо да потърси пас към Роналдо провали усилията на тима си.

В 76-ата минута Каземиро намери отлично Роналдо, който с глава изравни резултата. Буквално в следващата минута Серхио Рамос си отбеляза автогол и нещата на терена се изравниха. Лукас Васкес пропусна да изравни резултата в 83-ата минута.

Артуро Видал беше изгонен в 84-ата минута за втори жълт картон, но при повторение на ситуацията се вижда, че Видал играе първо с топката, а след това се сблъсква с Асенсио.

В крайна сметка след редовните 90 минути и добавеното време от 4 минути резултатът се запази 1:2 и след 3:3 последваха продължения.

В 97-ата минута далечен удар на Кристиано Роналдо беше спасен от Нойер. Асенсио с техничен удар опита да матира германския вратар в 99-ата минута, но отново Нойер беше непревземаем.

В 105-ата минута Роналдо изравни резултата на 2:2, но при паса той беше в положение на засада. Останали в намален състав германците нямаха съпротивителни сили и Роналдо реализира хеттрика си в 110-ата минута при спорно положение на засада, а в 112-ата Асенсио оформи и крайния резултат, който прати "Реал" на полуфиналите.