По всичко изглеждаше, че Златан е получил ужасяваща травма в края на редовното време в срещата-реванш с Андерлехт (Белгия) в турнира Лига Европа снощи.

Победата с 2:1 и продължаването на полуфинала с общото 3:2 обаче костваше принудителното излизане от игра на защитника Маркос Рохо и на нападателя Ибрахимович.

Попитан за състоянието на двамата веднага след мача, мениджърът Жозе Моуриньо отговори: "Искам да изчакам, но усещането ми и за двамата не е добро. Искам да видим прегледа, за да бъде повече оптимист, но не съм".

Но доста по-положително се изказа Люк Шоу. Попитан какво е положението в съблекалнята, Шоу отговори: "Златан е добре. Той си ходеше нормално в съблекалнята".

Доста по-зле изглежда ситуацията с Рохо, който е третият важен защитник, който ще липсва в последните етапи от първенството и турнира Лига Европа.

"Ние имаме Дани Блинд, който може да играе като централен защитник, защото има опит като такъв. В някакъв момент може и да рискуваме дори с Крис Смолинг и Фил Джоунс, ще видим. Все пак интересите на отбора са над всичко", допълни Шоу.

В момента Червените дяволи са на 5-о място в Премиършип и те гостуват в неделя на Търф Муур на скромния тим на Бърнли. Съгражданите им от Сити водят с 4 точки и имат мач повече.