В мач от 34 кръг на първенството, "сините" се наложиха над "Саутхемптън", информира novsport.

На своя "Стамфорд бридж", лондончани стигнаха до успех с 4:2.

"Челси" успя да поведе още в 5-ата минута. Коста получи в наказателното поле, върна към Азар, който с удар по диагонала прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. В 24-ата минута обаче "Саутхемптън" успя да изравни. След центриране от корнер, топката достигна до Габиадини. Той от своя страна намери Ориол Ромеу, който на празна врата изравни с глава – 1:1.

Лондончани успяха да си върнат аванса от един гол в добавеното време. След центриране в наказателното поле, Коста тръгна да прави задна ножица, Гари Кейхил обаче изпревари съотборника си и с глава отново изведе своя отбор напред в резултата - 2:1.

Втората част започна вихрено за "Челси". В 54-ата минута Азар и Фабрегас изпълниха бързо корнер. Първият центрира перфектно в наказателното поле към Диего Коста, който с глава отбеляза трето попадение за лондончани, като така на практика подпечата победата и трите точки за своя тим - 3:1.

Алонсо отправи мощен изстрел извън наказателното поле, но право в ръцете на Форстър. Давид Луис пък можеше да си отбележи автогол след центриране от фаул, но топката излезе в корнер. След неговото изпълнение, Габиадини стреля от малък ъгъл в аут.

Стивън Дейвис стреля извън наказателното поле, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. В ответната атака Канте остана очи в очи с вратаря, но Форстър направи уникално спасяване с една ръка.

Удар на Педро от границата на наказателното поле пък премина до дясната греда. Минутка преди края логичното се случи и "Челси" оформи разгрома над "Саутхемптън" на 4:1.

Чудесна комбинация с по едно докосване бе завършена с плътен удар по земята на Диего Коста, който реализира второто си попадение. Все пак, в даденото продължение Бъртранд успя да отбележи много красив гол с глава, оформяйки и крайния резултат - 4:2 за "Челси".

Вижте класирането и програмата във Висшата лига