Британецът зарадва претъпкания "Уембли" с може би най-важната победа в кариерата си до момента. Това беше неговият 19-и мач на професионалния ринг, в който записа 19-и успех, като за 19-и път опонентът му не довършва двубоя.

За Кличко това беше едва пета загуба в кариерата.

Мачът беше истинско зрелище и оправда очакванията на всички специалисти и фенове за най-касовата битка в бокса до момента. Така той вече е с титлите в WBA, IBF и IBO, а скоро може да има мач между него и Кубрат Пулев, но зависи кой от поясите ще реши да защитава.  

Препълнените трибуни наелектризираха обстановката, а над 90 хил. души подкрепяха неистово любимеца си. В първите рундове обаче двамата предимно се проучваха и тежките удари не бяха много. Размяната беше с леви крошета и прави удари, но без сериозни поражения и за двамата.  

Все пак Джошуа държеше инициативата в тези рундове, макар да нямаше чак толкова изявено предимство. Кличко изглеждаше свеж, работеше добре с краката и битката постепенно ставаше все по-завързана и здрава.  

Така се стигна до двата луди рунда - петият и шестият. В първия от тях Кличко беше проснат в нокдаун 40 секунди след началото му. Британецът усети предимството си и започна да налита, за да довърши опонента си. Но опитният украинец изчака своя момент много тежко дясно кроше, което разклати сериозно британецът.

Само за отрицателно време нещата се промениха на ринга и от сериозно предимство, изведнъж любимецът на домакините се оказа в губеща ситуация. В средата на следващия рунд Кличко го повали на земята и до края на тази част британецът бягаше от схватката, защото беше сериозно разклатен. Украинецът определено изпусна да нокаутира опонента си в този рунд.

Последваха още три, в които той беше доста по-активен и имаше инициативата. Ветеранът все още беше свеж, но пък Джошуа постепенно се възстановяваше от тежкия удар.

Това предвещаваше страхотен 11-и рунд и точно в него дойде развръзката. Британецът започна свирепо и повали с мощно ляво кроше съперника си 1:45 преди края на частта. Кличко се изправи, но последва нова мощна серия в тялото и главата му и 30 секунди по-късно пак беше на земята.  41-годишният боксьор обаче пак се изправи, макар краката да не го държат. По-малко от 50 секунди преди края обаче вече нямаше кой да го спаси. Джошуа атакува с мощна серия в тялото и главата, като Кличко изглеждаше безпомощен, а реферът прецени да спре мъчението му и така любимецът на домашната публика ликуваше.  

По този начин Антъни Джошуа записа най-голямата победа в кариерата си и вече е безспорният световен шампион в тежка категория.

Все още не е ясно срещу кого ще е следващият му мач, но трябва да се разбере скоро.