Виландер коментира изявите на българина, като според него, Григор Димитров трябва да поработи още върху тактиката и постоянството си, както и да бъде по-агресивен.

"Григор Димитров определено трябва да е подготвен за всичко на Ролан Гарос, където очакванията и напрежението са големи, а желязната воля и непримиримият характер са задължителни", сподели шведът пред tenniskafe.com.

„Според мен, Григор трябва да поработи върху тактиката си и да стане малко по-постоянен. На клей трябва да играе повече с топ спин и да е по-агресивен от форхенд. Да се опитва да диктува точките“.

Първата ни ракета за последно игра на Мастърса в Рим, където в първи кръг бе спрян от Хуан Мартин дел Потро в оспорван двубой, в който имаше своите златни възможности да извоюва победата. Въпреки загубата, Григор демонстрира подобряване в играта си на клей през сезона, а в Париж ще пристигне свеж и жаден за реванш.

„Гледах го в Рим. Да, Хуан Мартин дел Потро е опасен и добър, но все пак… Димитров се движи отлично по корта и това е прекрасно качество на твърда настилка и на трева, но на клей не можеш да си позволиш да играеш в защита прекалено много. Трябва да си инициаторът, а тактиката ти да се осланя на агресията. Не е нужно да търсиш безразсъдни уинъри, разбира се.“, допълни Виландер.

„По такъв начин Григор игра на Australian Open и той трябва и ще играе така в Париж. Ако има правилната нагласа, когато пристигне в Париж, говорим за възможни 5 сета на клей, ще е много труден за побеждаване. Ако иска да стане най-добрият, трябва да е по-постоянен, по-агресивен и да диктува точките", каза още тенис специалистът.