Във финала на Олимпийския стадион в Берлин футболистите на Томас Тухел се наложиха с 2:1 над "Айнтрахт Франкфурт".

"Борусия" откри резултата още в 8-ата минута чрез Осама Дембеле. Французинът направи самостоятелен пробив, след което преодоля вратаря Лукас Храдецки и с удар от малък ъгъл опъна мрежата.

"Айнтрахт Франкфурт" бързо успя да се отърси от ранното попадение и на свой ред тръгна към вратата на Дортмунд. В 29-ата минута Мият Гачинович асистира на Анте Ребич за 1:1.

В заключителните минути на полувремето удар на Харис Саферович срещна лявата греда на вратата пазена от Бюрки. На почивката Томас Тухел извади от игра Марко Ройс и Марсел Шмелцер, а вместо тях влязоха Кристиан Пулишич и Гонсало Кастро.

Въпреки наглед изненадващите промени "Борусия" наложи бързо темпо и натика своя противник в собствената му половина. В 64-ата Пиер-Емерик Обамеянг с акробатичен удар изпрати топката към вратата, но Марко Фабиан успя със сетни усилия да отклони топката в гредата.

Три минути след това Пушилич бе съборен в наказателното поле и съдията Дениз Айтекин отсъди дузпа за "Борусия". Зад топката застана Обамеянг, който не сгреши, реализирайки за 2:1, което бе и неговото попадение номер 40 за сезона.

До края футболистите на Томас Тухел не допуснаха изненада. Дори в 85-ата минута удар на Обемаянг се отби от страничната греда.

В крайна сметка "Борусия Дортмунд" завърши тежкия си сезон със заслужен трофей.