Поставеният под номер 11 Димитров се справи категорично с представителя на домакините Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4 за 109 минути, предаде БТА.

Така 26-годишният хасковлия записа първи успех на "Ролан Гарос" от 30 май 2013 година след три поредни отпадания на старта. Българинът стартира устремно и набързо поведе с 4:1, след което направи втори пробив в осмия гейм, за да вземе първия сет.

Във втората част Димитров дръпна с 5:1, но загуби за първи път подаването си, когато сервираше за сета. Два гейма по-късно той все пак успя и удвои аванса си в резултата.

В третата част 12-ият в световната ранглиста хасковлия отново започна отлично и дръпна с 4:0, но последва спад в играта и 37-годишният ветеран Робер, 113-и в класацията на АТП в момента, успя да намали до 3:4. Димитров все пак запази единия пробив аванс и триумфира, след като пласира 35 печеливши удара, 8 от които директно от сервис.

Българинът допусна и 32 непредизвикани грешки, 17 от които в най-колебливия като представяне трети сет.

С успеха той си осигури 60 хиляди евро и 45 точки за световната ранглиста, а във втория кръг очаква победителя от срещата между дебютанта в основната схема Даниел Евънс (Великобритания) и 35-годишния испанец Томи Робредо, петкратен четвъртфиналист в Париж, които играят в момента.