Там бяха последните мачове на тима от Световната лига. За съжаление не успяхме да се класираме за финалите, след като загубихме от домакина Аржентина в последния мач.

"Не можахме да се настроим добре за двубоя с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да загубят. Аз обаче знаех, че пред собствена публика те ще са пределно мотивирани", призна селекционерът.

"Нормално е да има критики при загуба. Трябва обаче да си пазим момчетата, които играят за националния отбор. Да не прекаляваме с негативизма. Тези момчета идват и играят за националния отбор. Държат тима сред топ отборите на света. Дали са четвърти, осми или десети, сме в групата на най-добрите. Трябва да си ги пазим и подкрепяме. Има момчета, на които критиките им се отразяват и не играят с необходимото желание. Изключвам треньорите - нас нека ни критикуват. Но съхранявайте малко повече момчетата.

Вие знаете по-добре от мен – нещо негативно продава по-добре от позитивното. Когато се отива в тази посока някои губят желание да играят и им тежи. Ако усещат по-голяма подкрепа...", допълни още Пламен Константинов.

На въпрос, че самите волейболни хора не се пазят помежду си, Константинов отговори:

"В никакъв случай не сме отписали класирането за финалите на Световната лига, но умората беше огромна. Не е хубаво да анализираш без да си вътре в нещата. Искахме да се класираме, въпреки че знаехме, че това ще ни усложни програмата. Няма никаква стратегия за това да не се класираме за финалите.

Защо избрах по-различен състав за втория мач с Бразилия?! Искахме да видим и други момчета. Ако вие мислите, че може 9 мача да се изиграят с шест души или с шест души и половина?! Няма как, имахме и физически проблеми. Преди мача със Сърбия някои не можеха да скачат. Те не бяха скачали на тренировката преди това. По някой път стеченията на обстоятелствата не са такива, каквито изглеждат от разстояние. Ако трябва да избирам, десет пъти ще избера да се хвърлим срещу Аржентина, а не срещу Бразилия. Ако някой смята, че Бразилия са по-слаби от Аржентина, извинявайте..", завърши Константинов.