Срещата започна много добре за хасковлията, който осъществи ранен пробив, възползвайки се от третия си брейкпойнт. След това той спечели подаването си на нула, за да се стигне до маратонския четвърти гейм. При сервиса на руснака Димитров успя да стигне до цели шест възможности за пробив и реализира последната от тях. Последва нов "чист" гейм и преднината на българина стана 5:0. Временен спад в играта на нашето момче позволи на Медведев да се разпише и на свой ред да пробие, на малко по-късно Григор спечели третия си сервис гейм на нула в сета и затвори първата част с 6:3.

В началото на втория сет Андрий стигна до точка за пробив, но далеч по-опитният му противник сервира добре, за да се измъкне от трудната ситуация. Постепенно руснакът подобри подаването си и в трети пореден сервис гейм допускаше само една точка в актива на своя опонент. В същото време Григор започна да изпитва колебания при сервиране, които се дължаха и на желанието му да завършва разиграванията по-бързо.

В шестия гейм на втория сет Димитров се пропука. Той спаси два брейкпойнта с помощта на асове, но при третата възможност за пробив беше надигран и прати топката в мрежата от дъното на корта - 2:4. Българинът започна добре и поведе с 30:15 в деветия гейм, но 198-сантиметровият Даниил успя да се справи и реализира първия си сетбол в срещата, за да изравни сетовете.

Проблемите за първата ни ракета продължаваха, защото в третия гейм на третия сет той беше пробит на нула след пореден удар извън очертанията на корта. Гришо все пак спечели първите две точки при следващото подаване на руснака, стигна до брейкпойнт и след великолепен удар в краката на съперника си веднага върна пробива - 2:2. Ударната доза адреналин даде допълнителна енергия на нашия тенисист и той не само си върна аванса в резултата след чудесно проведен гейм на нула, но веднага след това осъществи нов пробив. Сравнително лесен сервис гейм на Димитров му осигури комфортна преднина от 5:2, а неговият опонент изглеждаше видимо разочарован от срива в играта си.

В осмия гейм Гришо стигна до мачбол, но хубав сервис по правата спаси Медведев и малко след това той остана в мача, благодарение на продължително разиграване. При своето подаване Григор изпита леки колебания, но все пак материализира първия си мачбол, за да спечели мача с 6:3, 3:6, 6:3.