"Сините" показаха отлична игра в контролата, като единствената неприятна новина за Антонио Конте бе контузията на Педро, който пострада след сблъсък с Давид Оспина през първото полувреме.

Срещата започна на високи обороти, като "сините" показваха по-агресивна игра в първите минути. Още във втората минута Моузес пробва рефлексите на Оспина, който не се затрудни, а Вилиан малко по-късно не успя да се възползва от грешка на Мейтланд–Найлс.

В 28-ата минута Давид Оспина и Педро се сблъскаха лошо и футболистът на "Челси" получи травма и принудително бе заменен. В 34-ата попадение на Миши Батшуай бе отменено заради засада, а шест по-късно Вилиан шутира на метър в големия пеналта към далечния ъгъл на вратата, топката срещна страничната греда и се оплете в мрежата за 1:0.

Само две по-късно от същата дистанция, но в противоположния ъгъл Батшуай покачи на 2:0, въпреки големите усилия на Оспина да спаси.

Наказателната акция на "Челси" продължи и след почивката, като "сините" поразиха мрежата на "топчиите" за трети път в 49-ата минута, а отново точен бе Батшуай с прецизен удар от дъгата на наказателното поле.

До края на двубоя не паднаха повече попадения и "Челси" се поздрави с чиста победа с 3:0 над градския си съперник.