Ден, след като "Гражданите" платиха 55 милиона евро за левия защитник Бенжамин Менди от "Монако", те прибавиха към състава и Данило от "Реал" (десен бранител) за около 30 милиона.

Преди седмица 51 милиона евро отидоха в посока "Тотнъм" за десния защитник Кайл Уокър. Така двата фланга на отбраната са подсигурени с едни 136 милиона...

Защитата на "Сити" като цяло е и скъпа като Великата китайска стена, с която започнахме сравненията. За 9 години след привличането на Венсан Компани, хората от дефанзивната линия, които още са в отбора, струват общо 333,6 милиона евро!

Двамата вратари са скъпички - Клаудио Браво от "Барселона" за 18 милиона евро, и Едерсон Мораеш, привлечен от "Бенфика" за 40 милиона. Така хора за 58 милиона евро пазят рамката.

Вдясно имаме Уокър и Данило (81 млн. евро), а вляво 55-милионният Менди. В центъра на отбраната изборът е между четирима, след като Александър Коларов (играеше и в средата, и вляво) бе продаден на "Рома".

Джон Стоунс дойде миналото лято за 55,6 милиона евро от "Евертън". Николас Отаменди струваше 44,6 милиона евро от "Валенсия", а капитанът Компани бе привлечен преди 9 сезона от "Хамбургер" за 8,5 милиона евро.

Елеким Мангала също още е в тима, а той струваше 31 милиона евро от "Порто".

Така в момента "Манчестър Сити" има отбранителна линия и вратари, които струват колкото пълните отбори на всички клубове от топ 5 на холандската висша лига Ередивизи (според оценката на специализирания сайт transfermarkt.com).

Текстът е на Sportinglife.bg.