"Сините" стартираха първенството с реми, което не би било трагичен резултат на този стадион, където грандът от София вече е с пет поредни мача без победа.

Но играта... Както и в двата двубоя срещу "Хайдук" в Лига Европа (0:1 и 1:2), в нея не се видя някакъв оптимизъм. "Левски" имаше всичко на всичко две голови положения - едно пред Сержиу Буш с глава преди почивката, едно пред Антонио Вутов с труден удар по диагонала в края.

"Локомотив" игра 25 минути с човек по-малко, след като Ивайло Марков бе изгонен за два жълти картона. Младото момче задържа Жуниор Мапуку и си изкара второто предупреждение. Но и след това натискът на гостите бе основно с владеене на топката и обикаляне на наказателното поле.

Нещо повече - най-чистото положение се откри пред Дино Мартинович от домакините в добавеното време, но ударът му мина на сантиметри встрани от гредата.

За първи път на върха на атаката в синьо играха Буш и Мапуку, но и това не даде допълнителна острота. Звездният трансфер Жорди Гомес опитваше да връзва играта в средата на терена, но и той се изгуби.

Бъдещето на треньора Николай Митов изглежда напълно ясно. Още преди мача информациите бяха, че се търси негов заместник, а представянето на "Лаута" засилва вероятността това да се случи и я праща близо до стоте процента.

Митов води "Левски" в 20-ия си мач след дебюта срещу ЦСКА на 4 март, спечелен с 2:1. В следващите двубои обаче треньорът записа 4 успеха, 7 ремита и 8 поражения.

Твърде малко за отбор като "Левски". Затова и Митов изглежда пътник.