Джерамейн Едмъндсън и Бианка Уилямс са стартирали дело с искане за неопределени парични щети за претърпяното унижение в съда на окръг Аламеда в Калифорния.

Обвинението твърди, че играчът на "Голдън Стейт" е блъскал с ръце двойката пред нощен клуб в Ийст Лансинг. Едмъндсън, който е състезател по американски футбол в отбора на Мичиганския университет, е бил и обиждан от Грийн, който му заявил, че си дава парите за такива като него, на които се плаща стипендия.

Футболистът твърди също така, че мъжете от групата на Грийн са го изблъскали до стената и започнали да го душат. Когато приятелката му се опитала да се намеси и да го защити, мъжете около Грийн са започнали да блъскат и нея, се казва още в исковата молба на двамата до съда.

Самият баскетболист от НБА не коментира ситуацията около него.

"Мисля за случилото се онази нощ всеки ден. Има нощи, в които чувствам ръката му на челюстта си. Понякога сънувам кошмари, събуждам се и плача", казва пострадалият мъж.

Адвоката на двамата Лиза Блуум заяви, че тя и клиентите са били готови на извънсъдебно споразумение, но Дреймънд Грийн е отказал да понесе отговорността си за случилото се през юли 2016-а година.