Момчето-сензация навърши 18 години преди 9 дни, но мечтите му са огромни. След фантастичното си постижение на полуфинала (виж първото видео), плувецът от Велико Търново даде кратко интервю пред сайта bgswim.com.

„Успях да изпълня плана, който бях си задал - да тръгна с 55 секунди, въпреки че малко се изненадах от 54,9. Връщането беше добре и си свърших работата още сутринта. На полуфиналите, когато се явих в стаята за повикване, се почувствах обграден от елита на бътерфлая.

Исках да успея. Да постигна финал. След като видях, че съм на едва стотна от третия в полуфинала, си помислих, че ще съм девети!? Но времето ми стигна за финал. Щастлив съм. Нямам търпение за финала.“



И ние. А това съвсем младо момче може да ни изненада отново, защото не спира да мечтае за още и още.

В друго интервю, преди старта на Световното първенство в Будапеща, 18-годишният ни плувец заяви:

"Винаги съм се фокусирал върху 200 м бътерфлай, защото това е моята дисциплина. Надявам да успея да подобря рекордите си и да имам вечерно плуване, ако успея.

И двете Световни първенства - в Будапеща и Индианаполис ( шампионатът за юноши в САЩ е от 23 до 28 август, като Антъни ще участва и там - бел.ред.), са еднакво важни, но това в Будапеща е нещо ново за мен.

Надявам се и на двете да оставя следа и да подобря постиженията си. Стискайте палци на всички българи и знайте, че ще дадем всичко от себе си."

Антъни наистина дава всичко от себе си и надминава очакванията в Унгария. В друго интервю за Trans World Sport в края на юни (виж второто видео), тийнейджърът на няколко пъти спомена думата "мечти".

Надяваме се финалът в Будапеща да е само първата от мечтите, до които може да доплува в кариерата си.