Срещата на стадион "Лазур" в Бургас завърши при равенство 0:0, като българският тим може да съжалява, че не взе аванс преди реванша след седмица в Португалия.

Момчетата на Николай Киров бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, но многото пропуски пред вратата на гостите ги лиши от заслужен успех.

Първата интересна възможност в мача дойде в 4-ата минута и бе пред вратата на "канарчетата". Пикети намери в коридор Родриго Пиньо, който овладя и отправи силен диагонален удар, след който топката профуча покрай вратата на Чворович.

Постепенно "Ботев" пое контрола върху мача и започна по-често да поглежда към противниковата врата. В 20-ата минути Цветомир Панов се включи добре в предни позиции и нахлу в наказателното поле на португалците. Десният краен защитник на пловдивчани реши да подава, но сбърка и бранител изчисти коженото кълбо.

Само 4 минути по-късно Панов отново направи добро включване отдясно и центрира прострелно в накaзателното поле на "Маритимо". За съжаление обаче никой не съумя да засече във вратата на Да Силва.

"Ботев" продължи да действа по-добре и в 27-ата минута Тодор Неделев отправи силен шут от дистанция, който обаче не попадна в целта. До края на първата част играчите на двата тима избягваха излишните рискове и головите положения пред двете врати липсваха.

Второто полувреме започна много добре за "Ботев". В 48-ата минута Фернандо Виана засече центриране на Косоко, но топката мина на сантиметри от целта. В 54-ата минута Тодор Неделев също пропусна страхотна възможност за гол. Балтанов пусна към Виана, който технично отклони към любимеца на "жълто-черните" фенове. Последва изстрел, който обаче бе отразен от вратаря на "Маритимо".

В 66-ата минута неразбирателство между Пламен Димов и Меледже за малко щеше да доведе до попадение във вратата на Чворович. Беса отправи силен удар от движение, но стражът на Ботев изби.

До края на мача головите ситуации пред двете врата липсваха и срещата завърши при нулево равенство.

Реваншът в Португалия е на 3 август.