Испанската звезда в тениса съхранява там не само всички купи, спечелени в ATP, Купа "Дейвис" и юношеските турнири, а и ракетите, с които е играл през годините. В помещенията са и екипите на Рафа от началото на кариерата му до днес.

Най-голямата гордост, разбира се, е Десетата - Купата на мускетарите, която Надал спечели на "Ролан Гарос" през тази година за десети път. Музеят, в който Григор и Рафа се снимаха за спомен, е част от изключителното съоръжение "Център за спорт", което испанският крал на клея изгради в Манакор, Палма де Майорка.

Там има плувни басейни, зала за фитнес, ресторант за здравословно хранене с менюта, съставени за спортисти, отделение за наемане на велосипеди и т.н.

В същия ден, в който Григор обиколи тази гордост на Надал, в Центъра бе и баскетболната звезда на Испания Руди Фернандес, който също разгледа музея.

В него има и негов екип - Надал е отделил една от залите за фланелки на най-големите в спорта, които са му изпратени или подарени лично от тях: Меси, Роналдо, Леброн Джеймс, Майкъл Джордан...

"Благодарим, Григор Димитров, че посети музея ни в Спортния център", написаха от фейсбук страницата на Академията на Надал.

В дните преди посещението, българският ас тренира с Рафа на кортовете на тенис академията му в Манакор, подготвяйки се за старта на сезона на твърда настилка.

На 31 юли, понеделник, той започва за българина със старта на турнира във Вашингтон.

Джокович отвори за Гришо пътя към Лондон