Травма, сълзи и тъжен край за Болт (видео)

13 август 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 5 снимки
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Юсеин Болт се контузи в последното си бягане в Лондон 2017
Юсеин Болт завърши с агония и сълзи на пистата последния старт в кариерата си.

Светкавицата от Ямайка пое щафетата на последния пост във финала на 4х100 м и трябваше да е човекът, който да донесе победата или медал на своите.

Но стадионът онемя, когато след първите 30-ина метра Болт закуцука, а после се преметна и остана да лежи на пистата. Схващане на бедрения мускул на левия крак е предизвикало това, обявиха от щаба на Ямайка. Т.нар. крамп, при който мускулът се свива и вдървява.

"Държаха ни 40 минути в тунела, забавиха и старта с 10 минути, затова се получи тази травма - изригна Йохан Блейк, вторият най-силен спринтьор на Ямайка, който предаде щафетата на Болт от трети към четвърти пост. - Тъжно е, но Юсеин остава най-великият в историята."

Това е и последното състезание на Светкавицата, който се оттегля от леката атлетика. Кариерата му завърши с агония и сълзи, а не, както му се искаше - със злато.

След 11 шампионски титли на Световни първенства и 8 на Олимпиади, Болт е най-успешният спринтьор.

Щафетата бе спечелена от Великобритания с време 37.47 секунди, втори останаха американците, а трета бе четворката на Япония.

Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкциониран заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?