Шуми е неконтактен, като единствената жизнена функция, която организмът му поддържа, е дишането.

Легендата на Формула 1 обаче би се усмихнал при новината, че на 27 август Шумахер ще седне в легендарен шампионски болид, прославил фамилията.

Мик е 18-годишният син на седемкратния шампион във Формула 1. Той се състезава във Формула 3 и върви по стъпките на Пилето, сочат му бляскаво бъдеще.

На 27 август Мик ще седне в болида Benetton-Ford B194, с който татко му спечели първото си състезание в най-бляскавата автомобилна надпревара. Датата бележи точно 25 години от нея именно на пистата "Спа" в Белгия.

Миналата седмица болидът бе изкаран от музея на Шуми в германския град Марбург и синът на идола го подкара. "Обичам високите скорости, обичам състезанията, а татко е моят пример в живота и на пистата. Ще направя това заради него там, където той за първи път е усетил вкуса на победата във Формула 1 - каза Мик. - Сигурен съм, че той се гордее с мен, както цялото семейство сме много горди с него."

През уикенда фамилията се обедини, за да подкрепи дъщерята на Шуми - Джина, която е състезателка по конна езда. Тя спечели злато на кръг от Световния шампионат в Швейцария.

Спортът и рискът очевидно няма как да излязат от кръвта на всеки, който носи тази фамилия.

Embed from Getty Images