Това заяви испанският тенисист Рафаел Надал, който от следващата седмица ще оглави световната ранглиста.

Завръщането на Надал на върха бе потвърдено, след като неговият конкурент за първото място Роджър Федерер обяви оттеглянето си от Мастърса в Синсинати.

"Това, че Роджър няма да участва, е лоша новина. За мен очевидно е нещо специално да се върна на тази позиция. Доста неща се случиха, откакто за последно бях на това място. Имах контузии и някои тежки моменти, но през цялото време запазих страстта и любовта си към играта. Това е причината да имам шанса отново да съм на първото място. Сега ще се насладя на момента и ще се опитам да бъда готов да се представя добре тук. Това е най-важното нещо за мен", каза носителят на 15 титли от Големия шлем.

"Двамата с Роджър правим страхотни сезони. Мисля, че до края на сезона и двамата ще имаме шанс да сме на първото място. Зависи от резултатите, така че нека видим. Имам шанс да се представя добре тук тази седмица и ще се опитам да го направя", допълни Надал.

В първия си мач в Синсинати той ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, който победи квалификанта Джон-Патрик Смит с 6:4, 6:4 в първия кръг.