Кралете бяха безпощадни и във втория мач, както и преди 4 дни на "Камп ноу", като още до почивката решиха нещата в своя полза.

А преди мача изглеждаше, че каталунците имат добър шанс - "Реал" излезе без наказания Кристиано Роналдо и получилите почивка Каземиро, Гарет Бейл и Иско.

"Барса" бе почти с най-доброто (без Андрес Иниеста), но изглежда този състав не е готов да се противопостави на отбора на Зидан, който все повече се превръща в победна машина.

Това е втори трофей на "Реал" за 2 седмици на старта на сезона, общо седми с френския треньор за 19 месеца.

Още в 4-ата минута Марко Асенсио повтори шедьовъра си от първия мач, но този път с още по-впечатляващ удар с левачката, поразил мрежата. В 39-ата минута Карим Бензема се възползва от грешка на Юмтити и отблизо разстреля вратаря на гостите Марк Андре тер Стеген.

Но попаденията бяха малко за доминацията на "Реал" до почивката. Домакините мачкаха с преса и динамика, изпуснаха още положения и направиха "Барса" да изглежда обикновен отбор.

През второто полувреме Мадрид отпусна крака от педала на газта, а гостите се вдигнаха с наранено самочувствие. Но не стигнаха дори до почетен гол.

Вечерта стана кошмарна за "Барса", когато Луис Суарес се контузи в края и се наложи да остане на терена при извършени три смени. Травмата е в коляното и днес ще се разбере колко е сериозна.

А уругваецът и Лионел Меси единствени показаха класа и характер да се съпротивляват на превъзхождащия съперник в сряда вечер в Мадрид.