"Два автогола... Повдигам вежди. Дано да проведат разследване за този мач", написа в туитър американецът около час след края на двубоя.

Шотландците спелечиха убедително срещу казахстанския отбор с треньор Станимир Стоилов в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

Двата автогола, които визира Хил, са първото и последното попадения в мача . Евгени Постников вкара топката във вратата си в 32-рата минута в отчаян опит да избие пред голлинията, а Игор Шитов дори не знаеше как ударът на Лий Грифитс се чукна в крака му и влетя в мрежата в 88-ата минута - втората ситуация дори трудно може да мине за автогол.

"Всеки удар влизаше във вратата - коментира българинът след разгрома. - Играчите на съперника са класа, направихме твърде много грешки и допуснахме да се разиграят."

Не е ясно доколко сериозно е написаното от Хил, но името му и репутацията му са на човек, който има зад гърба си две книги за уредени мачове и съмнителни залози във футбола.

През 2014 г. той помогна активно в разследванията на Европол, Интерпол и ФИФА, довели до разбиването на части от мрежи за черно тото в Азия.