Надпреварата ще се проведе от 25 август до 2 септември в Хамбург.

"Предстои ни Световно първенство, за което се подготвяме усилено. Целта ни там ще е да постигнем максималния постижим резултат, а именно златен медал", заяви Асенов, който получи наградата за спортист № 1 за месец юни в традиционната анкета на Пресклуб България.

В понеделник българският тим заминава за Хамбург, като освен Даниел, България ще бъде представена и от Стефанов Иванов в категория до 56 килограма.

"За жалост ни дадоха само две квоти. Въпреки че сме се доказали на ринга, ние сме малка страна и трудно можем да се борим с тези решения. Все пак се надявам да спечелим два медала, с които да оправдаем големите очаквания към нас", допълни още той.

Асенов заяви също, че въпреки натоварената програма за него до момента през сезона, се чувства в отлична форма преди старта на Световното.

"Може би има малко умора в мен, но това е съвсем нормално, тъй като през тази година имах доста двубои. Имах две срещи в профисериите на АИБА – WSB, участвах на две Европейски първенства – за мъже и за мъже до 22 години, както и още няколко турнира. Въпреки това вярвам, че съм в добра форма, чувствам се добре и се надявам да покажа един добър български бокс", завърши Тайсъна от Кокорево, цитиран от novsport.