Първата ни ракета се справи с 6-3 7-5 срещу Дел Потро и достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Синсинати.

Както и срещу Фелисиано Лопес, първата ни ракета игра много стабилно и заслужено триумфира.

Във втория сет Димитров навакса изоставане от 1-4 по пътя си към престижната победа.

Мачът започна великолепно за Григор, който само след десетина минути водеше със затвърден пробив за 3-0. Българинът умело притискаше бекхенда на Дел Потро, след което търпеливо изчакаваше момента си да завършва точките. При 15-40 във втория гейм нашият демонстрира отлично придвижване, справи се с дълбок форхенд по правата на съперника, а накрая излезлия вече на мрежата Хуан Мартин сбърка стоп воле. Затвърждаването не бе никак лесно. Григор направи две двойни грешки и геймът премина през дюс, но намери сервиса си във важен момент.

В петия гейм Димитров взе напрегната точка при 30-30, а в дълго разиграване на геймбола няколко пъти разходи опонента си и накрая Дел Потро изкара форхенд в опит да играе по правата. Това не беше последният напрегнат момент за българина в сета, след като му се наложи да отразява брейкбол в деветия гейм, в който сервираше за спечелването му. Григор обаче показа здрава психика и го приключи с 6-3.

Във втората част ситуацията се повтори, но за съжаление преднината от 3-0 със затвърден пробив беше за Дел Потро. Българинът поведе с 40-15 във втория гейм и последва отпускане. След като пропиля двата геймбола, Димитров подари шанс за пробив на опонента с двойна грешка и южноамериканецът се възползва. В петия гейм Григор стигна до равенство в подаването на съперника, но не и до шанс за пробив.

Водещата ни ракета дочака най-удобния момент и се възползва от него. В седмия гейм той стигна до 30-40 и с великолепен форхенд уинър по правата проби аржентинецът. При 4-5 Григор отрази три сетбола на Дел Потро в маратонски гейм, след което аржентинецът рухна. Дел Потро изостана с 15-40, което означаваха два скрити мачбола за Димитров. Аржентинецът отвърна с два добри сервиса, но нашият достигна и до трети шанс и размина съперника с бекхенд уинър.

В този момент южноамериканецът поиска медицински таймаут, вероятно заради прегряване, а след паузата Григор приключи мача, с което се класира за четвъртфиналите в надпреварата.

Димитров ще срещне Юичи Сугита или Карен Хачанов в следващия кръг от турнира.

Димитров 2:0 Дел Потро (подробности)