Официален дебют на треньорския пост на шампионите направи Димитър Димитров-Херо, който в понеделник беше представен като заместник на Георги Дерменджиев.

През първото полувреме "Лудогорец" опита да бъде по-активен в предни позиции, но се сблъска със здравата и агресивна игра на литовците. На няколко пъти прехвърчаха искри при единоборствата и острите влизания на литовските играчи.

Натанаел, Мисиджан и Вандерсон опитаха да затруднят вратаря Кардум с далечни удари, но не намериха целта. Най-чистото положение беше в 36-ата минута, когато Анисе се озова в добра позиция, но пропусна.

В 52-ата минута отново Анисе беше замесен в чудесна ситуация за гол, макар тя да стана след меле и рикошети. Ударът на мадагаскареца обаче мина над гредата. Минута по-късно след нахлуване на Дяков, топката стигна до Кешеру, но румънецът не успя да насочи топката при малкия ъгъл, който му се откри.

В 57-ата минута Мисиджан удари горната греда, след като Лукас Саша по диагонала от дясно изстреля топовен изстрел. Мисиджан налетя на топката, но ударът му с коляно се отби в горната греда.

Натискът на "Лудогорец" се усилваше и в 62-ата минута централният защитник Козмин Моци откри резултата точно пред трибуна "Моци". Той остана на задна греда между двама играчи на "Судува" и с глава прати топката в мрежата след центриране на десния бек Сисиньо.

"Лудогорец" съвсем закономерно стигна и до второ попадение, като негов автор стана Върджил Мисиджан. Той се разписа с мощен изстрел от около 13 метра, след като преди това Клаудиу Кешеру стреля, но топката бе отбита от голлинията.

В 89-ата минута Жоао Пауло можеше да вкара трети гол. Бразилецът, който се появи на терена само минута по-рано, открадна топката от гостите, които не се ориентираха при тъч, но ударът на Жоао Пауло се отби в сглобката на гредите.

Жоао Пауло имаше още една възможност за гол, но вратарят на "Судува" Иван Кардум този път спаси.

Втората среща е точно след седмица в Литва.