Хеттрик за "сините" реализира влезлият като резерва в този мач Жуниор Мапуку.

Двата отбора не показаха нищо интересно през първите 45 минути, като головите положения липсваха. Станислав Костов опита удар за "Пирин" в 22-а минута, но стреля неточно. За "Левски" Антонио Вутов и Давид Яблонски пробваха шутове от далеч, но също без успех.

"Сините" от София започнаха по-настойчиво след почивката, но трудно стигаха до опасни ситуации пред вратата на "Пирин". Старши треньорът на "Левски" Делио Роси опита промяна в атака, като замени Серджиу Буш с Жуниор Мапуку, което се оказа решаващ ход за изхода от мача.

В 69-а минута влезлият като резерва за "Пирин" Анти Рениа бе изведен с пас от дълбочина сам срещу вратаря, но стреля в аут и това бе най-доброто положение в мача до момента.

Пет минути по-късно "Левски" стигна до гол. Резервата Жуниор Мапуку отбеляза с техничен удар с пета след подаване на Антонио Вутов - 0:1. Малко по-късно интригата в мача приключи. Най-напред реферът показа червен картон на Румен Сандев от "Пирин", а веднага след това в 80-а минута Мапуку напредна от центъра на терена и за втори път преодоля вратаря Макенджиев.

В добавеното време отново Мапуку бе в центъра на събитията и с трети гол оформи крайното 3:0.

Вижте класирането и програмата в Първа лига