Първата ни ракета доминираше през цялото време и не остави никакъв шанс на опонента си.

Българинът влезе в мача с подаване на нула. Във втория гейм опонентът му тръгна с втори сервис в тялото, но със следващия си удар в разиграването изкара в аут удар с форхенд. Впоследствие японецът изостана 0-30, като в следващата точка пласира форхенд в мрежата. Още на първия брейкбол Сугита се пропука и изостана 0-2. Първата ни ракета затвърди и наложи контрола си в сета.

Световният №46 трудно затрудняваше опонента си с началния си удар и му се налагаше непрекъснато да е под напрежение, когато вкарва топката в игра. Нашият се стараеше да наказва всеки пропуск и чакаше удобен момент, като междувременно бе безкомпромисен, когато сервира – 5-2. При този резултат Сугита сервираше за оставане в сета.

Димитров се възползва в от колебанието в японския тенисист и бързо поведе с 15-0. При пасив от 0-30 японският тенисист отигра форхенд в мрежата и се изправи пред три последователни сетбола, но навакса до дюс. После изпусна геймбол с двойна грешка, след което се срина – 6-2.

Най-добрият ни тенисист продължи уверено и след почивката, като бе пълен господар на корта. Още в първия си сервис гейм Сугита навакса пасив от 15-40, но отново изостана и на геймбола не успа да настигне прецизна къса на съперника – 2-0.  

Григор затвърди, а при 30-40 в четвъртия гейм опонентът му пласира форхенд в мрежата, с което допусна двоен пробив – 4-0. С приближаването на края българинът започна да се забавлява, а представянето му толкова надскачаше това на съперника, че всичко бе въпрос на време – 6-1.

Димитров ласкае Сугита преди мача помежду им