Страх от хулигани в Кардиф за мача Пулев-Джошуа

7 септември 2017 Редактор: Динко Гоцев
Виж 3 снимки
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Хулиганите на ”Милуол” предизвикват извънредни мерки за сигурност в градовете, където гостуват
Кардиф настръхна за безредици и хулиганизъм в деня на мача Кубрат Пулев - Антъни Джошуа - на 28 октомври в уелската столица.

Близо 80 000 зрители се чакат на боксовото шоу за световната титла в тежка категория, което ще е на стадион "Принсипалити".

Но това не е единственото сериозно спортно събитие за деня в града, който ще има тежка събота след 50 дни. Боксовите двубои започват около 19 ч местно време, но още от 15 ч основните булеварди и улици в центъра на Кардиф ще бъдат затворени.

Проблемът е, че по това време само на 2 км от арената на големия мач, започва един друг такъв - футболен. И то, взривоопасен с най-висока степен на риск...

Местният "Кардиф", един от отборите с най-силни групи хулигани в редовете на привържениците, приема категоричният номер едно в тази класация - "Милуол". Между двете публики има омраза, датираща от поне 3 десетилетия. Чакат се поне 20 000 на мача, като над 2 хиляди от тях ще са от Лондон, подкрепящи гостите.

Притесненията са огромни - тази група буйни типове ще пътува към Кардиф заедно с боксови фенове, идващи от всички краища на Острова за мача Джошуа - Пулев. Включително и българи, защото без съмнение поне 5000 наши сънародници ще подкрепят Кубрат.

А следобедът из центъра на града се очертава ужасно труден за овладяване и контролиране от местните полицаи, защото към традиционно напечения сблъсък
 "Кардиф" - "Милуол" се добавят десетки хиляди фенове на бокса, които ще наводнят улиците.

Вероятно ще се иска подкрепление за охраната на двете събития. Преди финала в Шампионската лига на 6 юни Националната гвардия прати големи части в Кардиф, за да се избегнат инциденти между крайните ултраси на "Реал" и "Ювентус", а и специален отряд бдеше за терористични опасности.

И при това - тогава голямото спортно събитие бе само едно и далеч не толкова взривоопасно, както е "Кардиф" - "Милуол".


Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

21 Декември 2017

Кой ще спечели изборите за президент на БФС на предстоящия през февруари конгрес?

Резултати
13 Декември 2017Кой заслужава най-много да бъде избран за Спортист на годината в България за 2017 г.? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?