Водещият Дейвид Лоу определи ранното отпадане на българина като голямото разочарование в последния турнир от Големия шлем за 2017 година.

Специалистът призна, че след спечелената титла на Мастърса в Синсинати, е очаквал българинът да стигна надалеч и в Ню Йорк. Той стигна и по-далеч, заявявайки, че поколението на Григор Димитров, Кей Нишикори и Милош Раонич ще остане неизпълнило потенциала си:

"Групата на Димитров, Нишикори, Раонич, мисля, че сме вече в позиция да гледаме отвъд тях, към следващата генерация."

Подобно бе мнението и на неговите гости, според които по-големите надежди са свързани с още по-младото поколение на Александър Зверев, Денис Шаповалов и Андрей Рубльов:

"Нишикори с ктиката, не е ясно дали ще се върне на това ниво. Китката е голям проблем. Раонич ще се бори, ще даде всичко от себе си, за да максимизира таланта си. При Григор е толкова разочароващо като имаме човек с толкова талант, видяхме какво стана в Синсинати, помислихме си, 'да, сега ще се случи' и след това не се случва, питаме се 'Върнахме ли се към колебливия Димитров?', жалко е, но хубавото е, че следващото поколение идва", споделиха още гостите.