Но в Лас Вегас този уикенд има един боксов мач, който обещава да се превърне в класика. Той е сочен като потенциално най-големият двубой на ринга за новия век.

Голям етикет в спорт, в който за последните 17 години гледахме ерата на Кличко, Мейуедър, Пакиао и още епохални фигури в бокса. Но това, което ни чака във Вегас, ще е зрелище.

От едната страна е Генадий Головкин, казахстанският терминатор с 37 победи от 37 мача, като 33 от тях са с нокаут.

Изследване на американски специалисти по спортна медицина установи, че ударите му са като на боксьор, който е поне с 20 килограма по-тежък, от по-високата категория. Някои от тях достигат скорост на автомобил, все едно те блъска спортна кола.

Насреща е Саул "Канело" Алварес - гордостта на Мексико, който ше се бие с казаха в деня на независимостта на родината си. Рижавият колорит е феномен в спорта бокс - той се би 5 пъти професионално, преди да е навършил 18 години!

Дебютът му бе на 15. В 51 срещи на ринга, единственото поражение му нанесе Мейуедър, има едно реми с разделено съдийско решение. Останалото са победи, и то срещу най-силните в средната категория. "Канело" ще бъде следван от 10 000 мексиканци във Вегас.

Мачът ще счупи 2-милионната бариера за pay-per-view зрители, като се очаква приходите да донесат на боксьорите по около 70 милиона долара. Хонорарите им и парите от имиджовите права ще закръглят сумите, за които излизат на ринга, в региона на 100-те милиона.

Не е Мейуедър - Пакио, нито Мейуедър - Макгрегър... Поне не като маркетинг и финанси. Но ще е знаменит мач и победителят ще може да се нарече най-добрият боксьор в света извън тежката категория. Флойд слезе от ринга след малко странния мач с Конър Макгрегър.

Това са двамата най-добри. Целият свят ще ги гледа.

"Чакам мача с огромен интерес - каза Джошуа, който ще се с Пулев другия месец. - Головкин е много мощен и ще пресира здраво "Канело", но аз бих избрал мексиканеца като фаворит."

Великият Шугар Рей Леонард, някогашен световен шампион, също се включи в дискусиите: "Канело" трябва да направи мача на живота си, за да победи. Генадий има невероятна сила и в двете ръце, ударите му са убийствени. Затова бих избрал него."

Дори Флойд Мейуедър, който рядко говори за други боксьори, се включи в прогнозите. И бе лаконичен: "Канело" ще нокаутира Головкин."

След толкова разнопосочни мнения на такива величия, мачът в събота става още по-любопитен и очакван с огромен интерес.