След наказанието и за 15 месеца заради употреба на забраненото вещество мелдониум, очевидно това е една от темите в книгата.

В интервю за BBC Шарапова разкри някои от нещата в автобиографията по темата:

"Това е моята кариера, аз се справям и с добрите, и с лошите моменти. Не някой друг. Излежах си наказанието, сега е време да се завърна. Естествено, че съжалявам, че въобще приемах това лекарство, но съм убедена, че не съм ползвала допинг."

За критиките на колеги като Южени Бюшар и Анди Мъри, които я нарекоха "измамница" и призоваха да бъде извадена от спорта завинаги, Мария също има отговор:

"Те не са базирани върху факти. Могат да говорят каквото искат, но това не са аргументи и не са факти. Няма доказателство, че съм взимала допинг и аз твърдя, че не съм го правила. Това са думи, които са казани, за да бъдат в заглавията. И така стана - те отидоха в заглавията. Дано тези, които ги изрекоха, са доволни..."

Една глава от книгата е посветена на годините преди тениса, когато семейството на Шарапова бяга от последствията от аварията в Чернобил.

"Родителите ми успяха да избягат на север, но много хора останаха. Баба остана. Когато я посещавах, се учудвах от размера на гъбите. Всички казваха, че това е от радиацията.

Родителите ми не са ниски, но не са и високи. Аз съм 188 сантиметра без токчета. Откъде идва този ръст?

Реакторът е избухнал малко преди майка ми да забременее, пила е водата, яла от зеленчуците и след това, докато ме е носила в корема си. Така че, кой знае?".

Шарапова успя да се изкачи в топ 100 на женската ранглиста само за няколко месеца, след като се завърна от наказанието.