Възможно ли е да се случи, в какви срокове и какво мислят по темата самият Роджър и няколко уважавани експерти в тениса?

"Имаме "Ролан Гарос", там е ясно кой е кралят - каза Тони Надал, а след като Рафа има 10 титли в Париж, очевидно е за какво говори. - А ще има и други титли. Да, мисля, че можем да задминем Роджър."

Не всички експерти са уверени в това. Въпреки че в общия сбор "големи трофеи" - титли от Големия шлем, "Мастърс 1000" и Финален "Мастърс", Рафа вече е с 46. Пред него са само Федерер с 51 и Новак Джокович с 47.

"Мисля, че Надал има добър шанс да го направи - коментира Матс Виландер, който има 7 титли от Шлема, а днес е уважаван анализатор на Евроспорт. - Рафа ще спечели поне още един-два пъти "Ролан Гарос", което го доближава още.

А дари Роджър ще вземе титла от Големия шлем догодина, когато ще е на 37..? Не знам. Може би още една, две... Но Надал има пред себе си поне 4-5 години, така че е напълно вероятно."

"Федерер е най-добрият играч в света, ако махнем от уравнението "Ролан Гарос" - спори по темата Пат Кеш, легенда от 80-те. - Той ще влиза като фаворит във всеки от четирите турнира, освен този в Париж.

Това няма да се промени и догодина. А и въпросът дали ще достигне Федерер, не мисля че тормози Надал. Едва ли му пука. Рафа просто се наслаждава на завръщането си и иска да играе максимално дълго тенис."

"О, да, разбира се, че може - убеден е Джим Къриър, рижавият хулиган, който стигна и до номер едно през 90-те. - Съвсем спокойно сега титлите вече можеха да са 18:17, ако Рафа бе победил във финала в Австралия в началото на годината.

Ще има повече възможности, защото е по-млад. Има и големи въпросителни как ще се завърне Джокович, който може да се окаже друга заинтересована страна в този спор.".

Анализът на Евроспорт по темата също е интересен. Медията се опира на историята и предрича, че в Париж Надал ще намали аванса на Роджър, но в Лондон месец по-късно швейцарският Маестро ще спечели титла №20 в Големия шлем.

"Не съм си задавал този въпрос никога - е коментарът по темата на Федерер. - Не се замислям дали 19 титли от Големия шлем са твърде много, дали са малко, дали някой ще ги надмине.

Аз искам да спечеля още турнири. Сигурен съм, че такъв шампион като Надал гледа на нещата по същия начин. Това се отнася и за Джокович, и за Мъри, за всеки от водещите играчи в тура.".

Най-сигурното е, и на това ни научи досегашната история на 2017 г. в мъжкия тенис, че няма нищо сигурно.

Прогнозите са рисковано нещо, особено при титани на корта като Федерер, Надал, Джокович, Мъри... Та дори и последните двама да са контузени и за тях сезонът да е свършил.

Има следващ. Те не са се предали.