Лидерът в генералното класиране е Люис Хамилтън, който води с три точки пред Фетел седем кръга преди края.

Британецът се класира днес едва пети за състезанието, което ще се проведе в неделя вечерта. Холандският тийнейджър Макс Ферстапен, който кара за "Ред Бул", ще стартира утре от втората позиция, след като беше най-бърз в първите две сесии от квалификацията. Неговият австралийски съотборник Даниел Рикардо остана на 3-о място, а Кими Райкьонен от "Ферари", е на 4-о място.

Фетел е печелил в своята кариера четири пъти в Гран При на Сингапур, а също така и за четвърти път е най-бърз в квалификацията.

В Сингапур той има общо шест качвания на подиума. Германският пилот печели 49-и поул-позишън в кариерата си, а днес беше най-бърз с време 1 минута, 39.491 секунди. Той можеше да даде и още по-добро време, ако не се беше ударил в стената в последния си опит.

Радостта му беше очевидна, когато той нададе силен писък за няколко секунди след финала преди да извика "Гранде Лаворо!" ("Страхотна работа" на италиански език).

"Господи, понятие си нямам как се случи всичко това. Днес сутринта имах големи проблеми, но сега виках така силно по радиото от щастие, че приличах на зрителите на трибуните.  

Невероятно беше. Обичам я тази писта. Беше трудно да управлявам болида, но постепенно ситуацията се подобряваше все повече. Така че ние сме много щастливи от показания резултат, но трябва да се успокоя малко", каза щастливият Фетел. 

И тъй като пистата в Сингапур се смята за една от най-трудните, то той получи отлично предимство в опитите си да преодолее трите точки аванс на Хамилтън и да си възвърне първото място в шампионата.

Болидите на "Ред Бул" доминираха и в трите тренировъчни сесии, като Ферстапен отбеляза най-бързото време в третата и последна тренировка по-рано днес, а Рикардо беше много силен в двете сесии в петък.