За мърсисайдци като титуляр започна Фелипе Коутиньо. В 27-ата минута Скот Арфийлд откри резултата в полза на "Бърнли". Брейди свали топката към своя съотборник, който с удар по земята даде аванс на своя тим.

"Ливърпул" се върна бързо в мача. Само три минути след гола на гостите Мохамед Салах се разписа за 1:1. Той получи отличен пас от Емре Джан и с удар в близкия ъгъл възстанови равенството.

До края на полувремето Салах и Стъридж пропиляха отлични възможности за гол.

В първите минути след подновяването на играта вратаря на "Бърнли" Поуп отрази удари на Джан и Стъридж. В 78-ата минута Юрген Клоп предприе две смени. Германецът извади Коутиньо и Фирмино и включи на тяхно място Алекс Окслейд-Чембърлейн и Доминик Соланке. В 81-ата минута гостите пропуснаха две чудесни възможности да поведат, а Клаван и Миньоле спасиха вратата на домакините.

В 85-ата минута Доминик Соланке с удар отблизо прати топката в напречната греда на "Бърнли", а до края на срещата не се случи нищо интересно.

"Манчестър Сити" разгроми с 6:0 като гост "Уотфорд". Героят в мача бе Серхио Агуеро, който се отчете с хеттрик с голове в 27-ата, 31-ата и 82-ата минута, а също така асистира за третото попадение на Габриел Жезус в 37-ата минута.

Другите голмайстори за гостите бяха Николас Отаменди в 63-ата минута и Рахим Стърлинг, който вкара от дузпа в 89-ата минута.

Вижте класирането и програмата в Премиършип